Zuper știri
Oare ce s-a mai întâmplat în lume și în țară săptămâna aceasta? Aflați în buletinul de știri pentru copii! Vă așteaptă informații importante, utile și curioase
În fiecare săptămână, în lume se întâmplă o mulțime de evenimente. Din multitudinea de noutăți, le-am ales pe cele mai importante. Iată care sunt acestea:
-Studenții Universității de Stat din Moldova au profitat de faptul că februarie este luna iubirii și au organizat o nuntă fictivă cu scop caritabil. Nunta a fost organizată în stilul anilor ’90, iar așa-zișii miri au primit și un certificat de căsătorie valabil 24 de ore. Banii colectați la nuntă au fost donați unei fete de 5 ani, pentru a învinge mai ușor boala cu care a fost diagnostică.
-Oamenii de știință au descoperit o nouă fosilă ciudată și surprinzător de completă - o reptilă acvatică de 5 metri lungime. Creatura datează de acum 240 de milioane de ani și a fost supranumită „dragon” din cauza gâtului său extrem de lung. Exemplarul descoperit se numește Dinocephalosaurus orientalis. Un cercetător a descris fosila ca fiind un animal foarte ciudat, cu membre asemănătoare unor înotătoare și gâtul mai lung decât corpul și coada la un loc. Cercetătorul crede că lungimea gâtului oferea un avantaj la vânătoare - permițându-i lui Dinocephalosaurus orientalis să caute hrană în crăpăturile de sub apă.
-Cel mai mare bloc de gheață de pe Pământ se topește din ce în ce mai rapid. Ghețarul Thwaites mai este numit și Ghețarul Apocalipsei, datorită faptului că topirea sa ar putea duce la consecințe catastrofale pentru planetă, inclusiv creșterea nivelului mării cu 60 de centimetri. Ghețarul se află în Antarctica de Vest, la Polul Sud al Pământului, și este de aproape 5 ori mai mare decât teritoriul Republicii Moldova. Cercetătorii au descoperit că ghețarul a început să se topească încă din anul 1940, din cauza schimbărilor climatice produse de activitatea industrială umană.
-Oamenii de știință au constatat că balenele comunică tot mai greu din cauza zgomotului provocat de traficul maritim. Sunetul este foarte important pentru balene, deoarece le permite să vâneze, să navigheze și să comunice. În prezent, sunetele pe care le scot balenele sunt blocate din ce în ce mai mult de zgomotele provocate de navele maritime. Din această cauză, balenele sunt nevoite să se scufunde la adâncimi mai mari pentru a putea comunica. Comunicarea între balene este asociată cu un cântec și a fost atribuită de primii marinari unor creaturi mitice.
Prezentator: Alex Malai
A realizat: Cristina Sîrbu, Grigore Cojocaru
De la 5 la 7 ani
2:37
81 episoade
Știri
Recomandate