Poveștile lui Ion Creangă animate

Ion Creangă a scris cele mai renumite și interesante Povești pentru copii. Acum poți nu doar să le citești, dar și să le privești. Da, da, poveștile sunt animate, iar personajele însuflețite. Te invităm să cunoști eroii din cele mai renumite povești, într-un alt format.

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%

Povestea animată: Punguța cu doi bani

Asculta
5+
1 din 7 episoade

Povestea Punguța cu doi bani este una din cele mai cunoscute povești ale lui Ion Creangă. Tu ai uzit de ea ?  Hai să-ți povestesc ceva ca să-ți stârnesc curiozitatea. 

Într-o zi moșneagul îi cere niște ouă babei căci tare îi era poftă. Însă baba îi spune să-și pună pofta în cui, iar dacă vrea ouă să-și bată cocoșul, precum a făcut ea cu găină. Moșneagul face întocmai, fără rezultat însă. Când scapă din mâinile lui, cocoșul fuge de acasă.

Pe drum găsește o punguță cu doi bani, dar când se îndrepta bucuros spre casa moșneagului se întâlnește cu un boier care îi i-a punguța.

Cocoșul pornește pe urma lui și strigă: „Cucurigu! boieri mari. Dați punguța cu doi bani.” Supărat, boierul îl aruncă într-o fântâna, dar cocoșul scapă înghițând toată apa și începe din nou a striga după boier.

Nervos, acesta îl închide într-un cuptor încins, dar cocoșul se salvează din nou, revărsând toată apa pe care o înghițise.

Vezi prin ce aventuri trece cocoșul mai departe. 

O poveste care pe lângă faptul că este interesantă, conție și o bună morală. După ce vei privi povestea vei putea face diferență dintre un om lacom, zgârcit şi un om bun la inimă, blând.

 

 • Vârsta recomandată

  De la 5 la 7 ani

 • Lungimea episodului

  10:12

 • Episoade publicate

  7 episoade

 • Domeniul

  Literatură și povești

Lista episoadelor

0Povestea animată: Punguța cu doi bani

10:12

1Capra cu Trei Iezi: Poveste animată

17:01

2Fata Babei și Fata Moșneagului. Poveste animată

15:52

3Ursul păcălit de Vulpe. Poveste animată

9:53

4Soacra cu Trei Nurori. Poveste animată

16:56

5Cinci Pâini. Poveste animată

9:32

6Fata Ciobanului cea Înțeleaptă

18:19

Parteneri

Portalul web zuper.md a fost elaborat cu suportul Proiectului Consiliului Europei „Promovarea standardelor europene în reglementarea domeniului audiovizualului din Republica Moldova”

Abonează-te

Află primul despre tot ce apare nou pe zuper.md

Rețele sociale

© Copyright 2024 Zuper
Created by Mediapark